Europska iskaznica za osobe s invaliditetom

EU iskaznica omogućuje osobama s invaliditetom koje putuju u druge države članice dokazivanje statusa invaliditeta i korištenje dostupnih pogodnosti.

Europska iskaznica za osobe s invaliditetom koja je izdana u jednoj od država članica, prema prijedlogu direktive vrijedi za cijelo područje EU-a.

Europska iskaznica za osobe s invaliditetom dokazuje status osobe s invaliditetom sukladno pravilima zemalja članica.

Europska iskaznica za osobe s invaliditetom (engl. European Disability Card) u Republici Hrvatskoj se izdaje nositeljima Nacionalne iskaznice za osobe s invaliditetom.

Nositelji Europske iskaznice za osobe s invaliditetom moći će ostvarivati pogodnosti. Pružatelji pogodnosti iste će pružati dobrovoljno.

eu Dostupnost

Belgija, Cipar, Estonija, Finska, Italija, Malta, Rumunjska, Slovenija

provele su u prethodnom razdoblju pilot projekt i priznaju Europsku iskaznicu za osobe s invaliditetom.

Pogodnosti koje se njome ostvaruju u navedenim zemljama dostupne su na njihovim mrežnim stranicama pilot projekta EU iskaznica za osobe s invaliditetom.

EU Karta

Osim podataka na ovoj stranici preporučujemo provjeriti mrežnu stranicu, društvene mreže i oglase subjekata koje planirate posjetiti kako biste saznali prihvaćaju li Europsku iskaznicu za osobe s invaliditetom te pružaju li i u kojem opsegu pogodnosti nositeljima iskaznice.

Nacionalna iskaznica za osobe s invaliditetom

Saznaj više

Europska parkirališna karta za osobe s invaliditetom

Saznaj više

Cookie policy

Za pravilno funkcioniranje ove web stranice i kako bi unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Prihvati odabrane