Pogodnosti

Otkrijte pogodnosti za nositelje Europske iskaznice za osobe s invaliditetom kod pružatelja pogodnosti

Ostalo

Udruga za rad sa socijalno osjetljivim skupinama Korak Darda

Udruga rad sa socijalno osjetljivim skupinama Korak je neprofitna organizacija (udruga)koja promiče Izgradnju civilnog društva temeljna na nenasilju i različitostima, poboljšanje kvalitete života,poticanje lokalne zajednice na inkluziju, mlade poticati na razvoj poduzetničkog duha i ruralnog turizma.

Zdravstvo

Poliklinika Gynexperta

Popust 20% na ginekološke preglede, CD i 3D/4D ultrazvuk.

Ugostiteljstvo

Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci i Hrvatska Sahara - ZOO

Ulaznice u Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci - 4,00 eura (popust 33%).
Ulaznice u Hrvatsku Saharu (ZOO) - 2,00 eura (popust 41%).

Umjetnost i kultura

Ulično fotografiranje

Stvorite si najdraže uspomene u opuštenom okruženju na ulicama Zagreba, bilo za obiteljski album ili Instagram. Nek' vaše jedine brige budu vezane za poziranje na ulicama. Osim zabavnog fotografiranja na ulicama dobijete i savjete ako niste sigurni ispred objektiva, moje trikove da ulovim vaš osmijeh i veće samopouzdanje kada vidite konačne fotografije i imate onaj "kako sam si lijep/a" osjećaj.
Sve osobe s invaliditetom ostvaruju 40% popusta (uz predočenje iskaznice) na sve pakete uličnog fotografiranja u ponudi. Za osobe u invalidskim kolicima ili s poteškoćama u kretanju se po dogovoru unaprijed isplanira foto ruta. Pratnja ne plaća ništa.

Moguće je organizirati posebno prilagođeni paket fotografiranja za veću skupinu osoba s invaliditetom.

Adresa

-, Zagreb

Sport i rekreacija

Slana soba Aria Salis

Prednost pri naručivanju.
Popust na korištenje usluge.

Umjetnost i kultura

Hrvatski pomorski muzej Split

Hrvatski pomorski muzej Split baštini tradiciju i predmete pomorskih muzeja koji su u Splitu djelovali od 1925. godine. Muzej je smješten u zgradi iz 19. stoljeća unutar mletačke fortifikacije Tvrđave Gripe, koja je izgrađena u 17. stoljeću. Vanjskim postavom u dvorištu Tvrđave uz galeriju oružja dominira pramac parobroda "Bakar" dok je postav u zgradi podijeljen u dvije izložbene cjeline; povijest trgovačkog i vojnog pomorstva istočne obale Jadrana. Kao posebno vrijedan dio fundusa valja istaknuti zbirku torpednog oružja iz 19. i 20. stoljeća, nekada dio kućnog muzeja tvornice Whitehead u Rijeci kao i predmete iz Viške bitke 1866. godine. U postav je inkorporirana i posebna dvorana sa VR naočalama koje nude iskustvo zarona na podvodne lokalitete.
Ulaz za osobe sa invaliditetom je besplatan.

Umjetnost i kultura

Diocletians Dream

Diocletians Dream je film zabavno edukativnog karaktera, koji traje 15 minuta i sastoji se od 5 poglavlja.
Radnja započima u podrumima, , zatim vidimo Peristil, Mauzolej, rivu, Triklinij, Tablinum i Vestibul.
Virtualni film vas vodi natrag u prošlost i daje jedan potpuno novi pogled na Dioklecijanovu palaču.
Film nije prikladan za osobe sa epilepsijom.

Turistički vodiči, agencije i turistički informativni centri

Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera

Svim osobama s invaliditetom preko 50% omogućen je besplatan ulaz u Nacionalni park Plitvička jezera. Pravo na popust ostvaruje se predočenjem odgovarajuće iskaznice. Zbog konfiguracije terena, osobe s invaliditetom mogu posjetiti pojedine lokacije Parka, poput vidikovca na Veliki slap na Ulazu 1, dok se s Ulaza 2 može doći do obale jezera Kozjak i voziti se elektrobrodom po ovom najvećem plitvičkom jezeru. Pri ukrcaju na elektrobrod osoblje Parka je uvijek na usluzi te su osigurana mjesta za osobe s invaliditetom. Hotel Jezero u okviru parka ima prilaz, liftove i nekoliko smještajnih jedinica posebno prilagođenih za osobe s invaliditetom. Također, prilaz restoranu Lička kuća u blizini Ulaza 1 je prilagođen za osobe s invaliditetom.

Umjetnost i kultura

Gradsko satiričko kazalište Kerempuh

Satiričko kazalište Kerempuh omogućava osobama s invaliditetom kupnju ulaznica po povlaštenim uvjetima.

Osobama s invaliditetom omogućena je kupnja ulaznica po cijeni od 8 EUR.
Za osobe u invalidskim kolicima koje za vrijeme predstave sjede u kolicima ulaz je besplatan, uz prethodnu najavu.
Njihova pratnja (jedna osoba) plaća ulaznicu po povlaštenoj cijeni od 8 EUR.

Turistički vodiči, agencije i turistički informativni centri

Javna ustanova "Nacionalni park Mljet"

Osobe s invaliditetom ostvaruju pravo na popust ulaznice u iznosu od 50%. Pravo na popust ulaznice za osobe s posebnim potrebama i invaliditetom ostvaruje se isključivo uz predočenje važeće iskaznice.

Turistički vodiči, agencije i turistički informativni centri

Javna ustanova Nacionalni park Paklenica

Osobama s invaliditetom uz predočenje Iskaznice omogućava se besplatan ulaz u Nacionalni Park Paklenica.

Turistički vodiči, agencije i turistički informativni centri

JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK KORNATI

Osobama s invaliditetom uz predočenje Iskaznice omogućava se besplatan ulaz. To se odnosi na individualni posjet, a organizirani posjet je u organizaciji brodara koji s Parkom sklope Ugovor.

Turistički vodiči, agencije i turistički informativni centri

JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK BRIJUNI

Umjetnost i kultura

ARHEOLOŠKI MUZEJ U SPLITU

Nositelji Europske iskaznice za osobe s invaliditetom ostvaruju besplatan ulaz u Arheološki muzej u Splitu, kao i besplatno stručno vodstvo (uz najavu i dogovor) svakog ponedjeljka. U skladu s mogućnostima i raspoloživosti, moguće je dogovoriti dolazak i vodstvo drugi dan u tjednu. Ostalim danima osobe s invaliditetom ostvaruju popust na ulaznice u skladu s važećim cjenikom objavljenim na mrežnim stranicama muzeja, uz predočenje važeće iskaznice prilikom posjeta.
Prema raspoloživosti i u skladu s dogovorom, Arheološki muzej u Splitu je u mogućnosti organizirati posebno prilagođene edukativne radionice.
Uživajte u bogatom kulturnom iskustvu u Arheološkom muzeju u Splitu znajući da smo posvećeni pružanju ugodnog i inkluzivnog iskustva svim našim posjetiteljima.

Umjetnost i kultura

CENTAR ZA KULTURU HISTRIONSKI DOM

Cijena ulaznica za osobe s invaliditetom je u Histrionskom domu 25-30% niža od pune cijene ulaznica.

Turistički vodiči, agencije i turistički informativni centri

JAVNA USTANOVA "NACIONALNI PARK KRKA"

Invalidi Domovinskog rata, osobe s posebnim potrebama te osobe s invaliditetom preko 50 % i jedna osoba u pratnji, uz predočenje iskaznice, imaju slobodan ulaz.
Kako bi osobe s invaliditetom mogle upoznati vrijednosti NP "Krka“, omogućen im je obilazak dijela lokaliteta u Parku gdje su prirodne prepreke, kada je to bilo moguće, premoštene rampama. Posjetiteljski centri opremljeni su liftom, Eko kampus "Krka“ taktilnom crtom vođenja, a taktilne mape dostupne su u Skradinu i na Skradinskom buku. Elektrobrodovi opremljeni su rampom za ukrcaj i iskrcaj te je na njima osiguran smještaj za osobe u invalidskim kolicima. Dio autobusa također je opremljen rampom.
Više informacija o mogućnostima posjećivanja lokaliteta u Parku za osobe s invaliditetom dostupne su na https://www.npkrka.hr/wp-content/uploads/i-brosura-hrv-1.pdf.

Cookie policy

Za pravilno funkcioniranje ove web stranice i kako bi unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Prihvati odabrane